VRIJWILLIGERSWERK

Een supertijd in Kenia

“In 2012 en 2013 ben ik naar Kenia gereisd om daar als mondhygiënist vrijwilligerswerk te gaan doen. Met een heel team ongeveer 15 personen, waaronder tandartsen, een kaakchirurg, mondhygiënist en assistentes hebben we op scholen de gebitten van de kinderen gecontroleerd en zo nodig behandeld. Alle kinderen en leerkrachten kregen voorlichting en poetsinstructie. Volwassenen uit de buurt, leerkrachten en ouders met pijnklachten konden ook bij ons terecht. Zo’n 900 mensen hebben we per week geholpen, 540 gaatjes gevuld en bij 270 tandsteen verwijderd en heel veel kiezen getrokken. Tevens hebben we tandenborstels en tandpasta uitgedeeld. “

Vrijwilligerswerk_Alieke-Fischer8

“We hebben veel aandacht gegeven aan de preventie, het voorkomen dat ze in de toekomst gaatjes krijgen. Voorkomen is beter dan genezen! Wat waren alle mensen dankbaar. De meesten hadden nog nooit een tandarts gezien. Het waren geweldige ervaringen, die veel indruk hebben gemaakt! Ik ben blij dat ik met mijn kennis in een land als Kenia veel voor de schoolkinderen en de mensen uit de omgeving kon betekenen.”

Alieke Fischer

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de stichting Dutch Dental Care. Deze stichting wil tandheelkundige zorg in Kenia bevorderen.

Voor meer informatie op: www.dutchdentalcare.nl.